Op donderdag 14 september 2017 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2017 bekendgemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs). De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. In totaal werden zestien scripties ingestuurd voor nominatie. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd.

Nominaties in willekeurige volgorde:

Expertclass FSE–Next Generation
De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation. Tijdens de opening van deze expertclass maakte Patries Robijn-Meijers (DGMR/VVBA) de veertig aanwezigen enthousiast voor Fire Safety Engineering. Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde bij het IFV, benadrukte de verbinding tussen praktijk, bedrijfsleven en opleiding in zijn presentatie Research in Fire Safety: FSE to understand Fire. Fellow FSE Ruud van Herpen ging in zijn presentatie dieper in op faalkansen van brandwerende scheidingen in FSE.

Scripties downloaden
De genomineerde scripties zijn te downloaden van de websites van het IFV, de VVBA en de Fellow FSE van de TU Eindhoven. Voor het congres Fire Safety & Science  op 8 en 9 november a.s. is aanmelden mogelijk via www.ifv.nl/kennisevents

www.vvba.nl                                                       www.ifv.nl                                                           www.fellowfse.nl