21 januari 2019

Nick Tenbült wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2018

Nick Tenbült van de Technische Universiteit Eindhoven heeft met zijn scriptie over de invloed van een sprinkler op een rooklaag de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 gewonnen.

“Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten. Deze zijn nog niet direct praktisch toepasbaar, maar de combinatie van modellering en experimenteel onderzoek is een stap in de goede richting”, aldus het juryrapport.

Tenbült onderzocht de temperatuurafname van een rooklaag door middel van een sprinkler op zowel numerieke als experimentele wijze. Hiervoor zijn numerieke simulaties uitgevoerd met CFD-modellering (CFD= Computational Fluid Dynamics), die gespiegeld zijn aan de hand van praktijkexperimenten. Tenbült concludeert dat de temperatuurafname van de rooklaag in CFD wordt onderschat ten opzichte van de resultaten van de praktijkexperimenten. Dit is volgens de jury een relevante en spraakmakende conclusie.

Innovatieve en spraakmakende master- of bachelorthesis

De Scriptieprijs van het IFV en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) is tijdens het Internationaal Congres Fire Safety & Science voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis over brandveiligheid. De scriptie dient ter afronding van een master- of bacheloropleiding in 2017 of 2018 aan een onderwijsinstelling in het Nederlandse taalgebied. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1.200, te besteden aan een FSE gerelateerd onderwerp, zoals een cursus, studiereis of studieboeken.

Winnende scriptie downloaden

De winnende scriptie is via onderstaande link te downloaden:

20180621-TU-Cooling-of-a-hot-smoke-layer-by-a-sprinkler-spray


Meer nieuws

14 juni 2021
Leo Willem Menzemer wint IFV-VVBA-scriptieprijs 2021

Leo Willem Menzemer van de University of Maryland/Ghent University heeft…

Lees verder
14 april 2021
Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2021

Tijdens de online expertclass FSE–Next Generation 8 april 2021, zijn…

Lees verder
1 februari 2021
Webinar | Expertclass ‘FSE – Next Generation’ 8 april 2021 | 13:30 uur

Benefits of performance based fire safety In deze expertclass presenteren…

Lees verder
26 juni 2020
IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 – Afstudeerscripties gezocht!

IFV-VVBA-scriptieprijs 2021 Fire (Safety) Engineering Voor de meest innovatieve, spraakmakende,…

Lees verder