23 mei 2024

Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs 2024 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid). De winnaar wordt op 6 juni 2024 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De NIPV-VVBA scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse afgestudeerde aan een buitenlandse universiteit. Dat de ‘next generation’ zich zorgen maakt om de brandveiligheid van de energietransitie blijkt wel uit de ingediende scripties. Dit jaar werden 6 scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Patries Robijn (DGMR), Danny Ruytenbeek (Peutz) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd tijdens expertclass op de TU Eindhoven.

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Tessa Hogeterp – Saxion Hogeschool Enschede
    Lithium-ion batteries: Risk of thermal runaway.
  • Nora Kuiper – TU Eindhoven
    Relief of fire-induced overpressure by the ventilation system in residential buildings.
  • Joost Dumas – TU Eindhoven
    Quantitative risk assessment on fire safety of supertall residential buildings.

Scripties lezen
De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science  op 5 en 6 juni 2024. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Op de foto staan 5 schrijvers van de ingediende scripties. Joost Dumas ontbreekt, omdat die helaas niet aanwezig kon zijn.


Meer nieuws

23 mei 2024
Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit…

Lees verder
26 februari 2024
Symposium CFD-brandsimulaties: CFD-brandsimulaties dit kun je er (niet) mee!

Wil jij weten wat je wel en wat je niet…

Lees verder
23 januari 2024
Expertclass ‘FSE – Next Generation’ 22 mei 2024

Expertclass FSE Op 22 mei 2024 presenteren de stichting FellowFSE…

Lees verder