17 februari 2022

IFV-VVBA-scriptieprijs 2022 – Afstudeerscripties gezocht!

IFV-VVBA-scriptieprijs 2022 Fire (Safety) Engineering
Voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis betreffende brandveiligheid stellen IFV en VVBA een scriptieprijs beschikbaar ter waarde van € 1.200,=. Ben jij in 2021 of 2022 afgestudeerd? Heeft jouw onderwerp te maken met brandpreventie, protectie, repressie, nazorg, of brengt het met fire (safety) engineering de juiste verbanden tussen de schakels in de veiligheidsketen?

Stuur dan je scriptie in!

Voorwaarden
De scriptie dient ter afronding van een master- of bacheloropleiding in 2021 of 2022 aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse student aan een buitenlandse onderwijsinstelling. De scriptie is in het Nederlands of Engels opgesteld en heeft een omvang hebben van tenminste 15 ect (420 studiebelastingsuren). De scriptie is door de onderwijsinstelling met tenminste een voldoende beoordeeld.

Beoordelingscriteria
Belangrijke criteria in de beoordeling van de scriptie zijn de actualiteit en maatschappelijke relevantie van het onderwerp, de mate van innovatie, de toepasbaarheid, de diepgang en het wetenschappelijk niveau.

Prijs
Door het IFV en de VVBA wordt een geldbedrag van € 1.200,= beschikbaar gesteld, te besteden voor verdere persoonlijke ontwikkeling in het vakgebied van brandveiligheid.

Indiening
Scripties indienen in pdf-formaat, per mail bij Esther Nieuwenkamp (e.nieuwenkamp@peutz.nl), voor 1 maart 2022. De genomineerden worden bekend gemaakt in de expertclass ‘Next Generation’ aan de TU Eindhoven op vrijdag 25 maart 2022. De genomineerden mogen hun scriptie kort presenteren tijdens het IFV-FSS congres op 8 en 9 juni 2022, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Overige voorwaarden voor deelname

  1. Het onderwerp van de scriptie is brandveiligheid in de breedste zin van het woord en kan gaan over brandgedrag, maar ook over bouwkundige, installatietechnische, menselijke of organisatorische respons en consequenties voor veiligheid, continuïteit, resilience en schadebeperking;
  2. De omvang van de scriptie bedraagt tenminste 15 ect;
  3. Het niveau van de scriptie is tenminste HBO (bachelor);
  4. De scriptie moet in het Engels of Nederlands zijn opgesteld;
  5. De scriptie moet met minimaal een voldoende beoordeeld zijn door een onderwijsinstelling;
  6. Een samenvatting of highlights van de scriptie is op een poster beschikbaar (t.b.v. een postersessie);
  7. De mededinger is afgestudeerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of aan een buitenlandse onderwijsinstelling, in dat laatste geval heeft de mededinger de Nederlandse nationaliteit.
  8. De mededingers moeten aanwezig kunnen zijn op 25 maart 2022 op de expertclass ‘Next Generation’ van de TU Eindhoven waar de genomineerden bekend worden gemaakt;
  9. De genomineerden moeten aanwezig kunnen zijn op 8 en 9 juni 2022 op het internationale FSS-congres bij het IFV in Arnhem, waar de winnaar bekend wordt gemaakt;
  10. De genomineerden moeten een 10 minuten presentatie kunnen geven op 8 of 9 juni 2022 op het internationale FSS-congres bij het IFV in Arnhem en doen mee aan de postersessie tijdens dit congres.

Meer nieuws

20 juni 2024
13 november 2024 Expertmiddag vergrijzing en brandveiligheid VVBA – SFPE

Op woensdag 13 november 2024 organiseren de SFPE-Benelux en de…

Lees verder
23 mei 2024
Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit…

Lees verder
26 februari 2024
Symposium CFD-brandsimulaties: CFD-brandsimulaties dit kun je er (niet) mee!

Wil jij weten wat je wel en wat je niet…

Lees verder