18 september 2019

Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2019

Op donderdag 12 september 2019 zijn tijdens de expertclass FSE–Next Generation op de Technische Universiteit Eindhoven de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2019 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). De winnaar wordt op 14 november 2019 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen. De door de studenten gestelde onderzoeksdoelstellingen werden steeds met grote diepgang aangepakt. Dit jaar werden vooral wetenschappelijke scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz), Danny Ruytenbeek (SGS Floriaan) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd.

Nominaties (in willekeurige volgorde):

Tineke School – Universiteit Twente
A Log Gaussian Cox process for predicting chimney fires at Fire Department Twente

Soheila Bigdeli – Universiteit Gent
CFD simulation of medium / large scale fire plumes

Farah Faudzi – Universiteit Gent (hosting Universiteit Edinburgh)
Flame Propagation Between Flat Roofing and Photovoltaic Installations

Expertclass FSE–Next Generation
De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation, afgelopen donderdag 12 september op de TU Eindhoven. De expertclass werd deze keer gecombineerd met een VVBA kennismiddag. Het eerste deel van de middag werd gevuld met de Interflam-2019 presentaties van VVBA bureaus. Goed om te zien dat Nederlandse ingenieursbureaus onderzoek en ontwikkelingen kunnen presenteren die internationaal gewaardeerd worden. Een leuk detail is dat dit onderzoeken betreft die eerder al genomineerd werden voor de IFV-VVBA scriptieprijs.

Dit jaar zijn drie vrouwelijke afstudeerders genomineerd. Waarvan twee afstudeerders van de international master of fire safety engineering department van de Universiteit Gent en een wiskundige van de Universiteit Twente. Hun rapportages en posters waren tijdens de expertclass in te zien. Net als de overige negen inzendingen.

Matteo de Poli | TU Delft (Fire dynamics and spalling of concrete in tunnels), Mike van der Linden | TU Eindhoven (The aging population, consequences for prevention and suppression) en Jan Pieters | SDO Hogeschool (Risico-inschatting bij bijzondere objecten van de TU Eindhoven) gaven korte presentaties over hun afstudeerwerk.

Ruud van Herpen (Fellow FSE aan de TU/e) presenteerde de doelen in de onderzoekslijn Fire Engineering aan de TU Eindhoven en David den Boer (Peutz) maakte namens de VVBA de drie genomineerden bekend voor de IFV-VVBA scriptieprijs 2019. Een geslaagde middag die dankzij het mooie weer met een borrel buiten bij het café De Zwarte Doos afgesloten werd.

Download en/of lees presentatie Fellow FSE Ruud van Herpen.

Scripties lezen
De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl en binnenkort ook op de websites van het IFV en de VVBA. Voor het congres Fire Safety & Science op 13 en 14 november aanstaande kunt u zich hier aanmelden.

 

                       


Meer nieuws

23 mei 2024
Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit…

Lees verder
26 februari 2024
Symposium CFD-brandsimulaties: CFD-brandsimulaties dit kun je er (niet) mee!

Wil jij weten wat je wel en wat je niet…

Lees verder
23 januari 2024
Expertclass ‘FSE – Next Generation’ 22 mei 2024

Expertclass FSE Op 22 mei 2024 presenteren de stichting FellowFSE…

Lees verder