23 januari 2024

Scripties over brandveiligheid gezocht voor de NIPV-VVBA- scriptieprijs 2024

Ben jij in 2023 of 2024 afgestudeerd? Heeft jouw onderwerp te maken met brandpreventie, -repressie, nazorg of brengt het met fire-engineering de juiste verbanden tussen de schakels in de veiligheidsketen? Stuur dan je scriptie in!

De Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs (VVBA) en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) loven in 2024 voor de twaalfde keer de NIPV-VVBA-scriptieprijs uit. De prijs is ingesteld voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis over brandveiligheid.

Voorwaarden:
De scriptie is de afronding van een master- of bacheloropleiding in 2022 of 2023 aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse student aan een buitenlandse onderwijsinstelling. De scriptie is in het Nederlands of Engels opgesteld. De omvang bedraagt ten minste 10 ect (280 studiebelastingsuren). De scriptie is met ten minste een voldoende beoordeeld.

Beoordelingscriteria:
Belangrijke criteria in de beoordeling van de scriptie zijn naast de actualiteit en maatschappelijke relevantie van het onderwerp: de mate van innovatie, de toepasbaarheid, de diepgang en het wetenschappelijk niveau.

Prijs:
Door het NIPV en de VVBA wordt een geldbedrag van € 1.200,- beschikbaar gesteld, te besteden voor verdere persoonlijke ontwikkeling in het vakgebied van brandveiligheid.

Indiening:
Scripties indienen in pdf-formaat, per mail via aanmelden@vvba.nl vóór 1 mei 2024. De genomineerden worden bekend gemaakt in de expertclass ‘Next Generation’ (TU Eindhoven) op 22 mei 2024. De genomineerden mogen hun scriptie kort presenteren tijdens het NIPV FSS congres op 5 en 6 juni 2024, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

De kleine lettertjes:

  • Het onderwerp van de scriptie is brandveiligheid in de breedste zin van het woord en kan gaan over brandgedrag, maar ook over bouwkundige, installatietechnische, menselijke of organisatorische respons en consequenties voor veiligheid, continuïteit, bestendigheid (resilience) en schadebeperking.
  • De omvang van de scriptie bedraagt ten minste 10 ect.
  • Het niveau van de scriptie is ten minste HBO (bachelor) niveau (een masterproject in FSE of een afstudeerproject in FSE).
  • De scriptie moet in het Engels of Nederlands zijn opgesteld.
  • De scriptie moet met een voldoende beoordeeld zijn door een onderwijsinstelling.
  • Een samenvatting of hoogtepunten van de scriptie is/zijn op een poster beschikbaar, in het Engels of Nederlands.
  • De mededinger is afgestudeerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of aan een buitenlandse onderwijsinstelling, in dat laatste geval bezit de mededinger de Nederlandse nationaliteit.
  • De mededinger moet aanwezig kunnen zijn op 22 mei 2024 op de expertclass ‘Next Generation’ (TU Eindhoven) waar de genomineerden bekend worden gemaakt.
  • De genomineerden moeten aanwezig kunnen zijn op 5 en 6 juni 2024 op het internationale FSS-congres bij het NIPV in Arnhem en een 10 minuten pitch kunnen geven.

Bekijk ook de onderstaande flyer:

Flyer ESG-scriptieprijs-2024.pdf


Meer nieuws

23 mei 2024
Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2024

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 zijn op de Technische Universiteit…

Lees verder
26 februari 2024
Symposium CFD-brandsimulaties: CFD-brandsimulaties dit kun je er (niet) mee!

Wil jij weten wat je wel en wat je niet…

Lees verder
23 januari 2024
Expertclass ‘FSE – Next Generation’ 22 mei 2024

Expertclass FSE Op 22 mei 2024 presenteren de stichting FellowFSE…

Lees verder