10 juni 2022

Siri Qvist winnares scriptieprijs NIPV-VVBA 2022!

Siri Qvist van Delft University of Technology heeft met haar scriptie ‘A circular approach for the fire safety design in mass timber buildings’ de NIPV-VVBA-scriptieprijs 2022 gewonnen.

“Sterke punten zijn de betekenis voor brandveiligheid, de actualiteit, de wetenschappelijke onderbouwing en de mate van innovatie en toepasbaarheid in de praktijk. De ontwerptool die is ontwikkeld, is een grote stap voorwaarts in het opnemen van brandveiligheid in een circulair gebouwontwerp”, aldus de jury.

De scriptie gaat over de relatie tussen een circulair gebouwontwerp en een brandveilig ontwerp. Bekeken is met welke aspecten, rond materiaalgebruik en het brandrisico, rekening gehouden moet worden bij een circulair brandveiligheidsontwerp van massieve houten gebouwen. Hiervoor is een model gemaakt waarbij is gekeken naar de economische en ecologische impact. Met dit model is het mogelijk om verschillende brandveiligheidsmaatregelen voor deze gebouwen te vergelijken.

Er blijkt sprake te zijn van een tegenstelling tussen (de doelen van) circulariteit en brandveiligheid. Met de ontwikkelde methode kunnen deze twee aspecten in samenhang worden bekeken en gekwantificeerd. De keuze van bouwmaterialen kan hierdoor op een gefundeerde wijze gebeuren, rekening houdend met de economische en ecologische factoren.

Ook de andere twee genomineerden werden geprezen om hun goede en waardevolle scripties:

  • Sue Ellen de Nijs – Eindhoven University of Technology
    Thermomechanical modeling of composite slab joints under fire
  • Yaël D’Haene – Haagse Hogeschool
    Gevolgen van het exploderen van een waterstof hogedruktank van een auto in een parkeergarage voor de sterkte van de draagconstructie

Innovatieve en spraakmakende master- of bachelorthesis

De scriptieprijs van het NIPV en de Vereniging van Brandveiligheidsadviseurs (VVBA) is op 9 juni voor de tiende keer uitgereikt tijdens het 14de Internationaal Congres Fire Safety & Science. De scriptieprijs is ingesteld voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis over brandveiligheid. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1.200, te besteden aan een Fire Safety Engineering (FSE) gerelateerd onderwerp, zoals een cursus, studiereis of studieboeken.

Scripties lezen?
De drie scripties zijn te lezen op fellowfse.nl.

 


Meer nieuws

8 september 2023
22 november 2023 | Expertmiddag Brandveiligheid parkeergarages | VVBA – SFPE

Wederom een expertmiddag over brandveiligheid! Op 22 november 2023 organiseren…

Lees verder
15 juni 2023
Daphne Dechering winnares scriptieprijs NIPV-VVBA 2023!

Daphne Dechering heeft met haar scriptie 'De invloed van houteigenschappen…

Lees verder
24 april 2023
De nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2023 zijn bekend!

Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2023 Op vrijdagmiddag 21 april 2023…

Lees verder
23 februari 2023
Expertmiddag Brandveiligheid PV-panelen

Op woensdag 5 april 2023 organiseren de VVBA en de…

Lees verder