Nieman

NIEMAN creëert duurzame gebouwen waar mensen veilig, gezond en comfortabel kunnen wonen, werken en recreëren. Onze klanten bevinden zich in de gehele bouwkolom: van corporaties en projectontwikkelaars tot zelfontwikkelende bouwers, bouwbedrijven, architecten en overheden.

NIEMAN bestaat uit onder meer Nieman Raadgevende Ingenieurs , Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies, Nieman Kwaliteitsborging en het Geluidburo. Onze circa 150 medewerkers werken vanuit de hoofdvestigingen Utrecht en Zwolle.

Ons dienstenpakket is zeer divers. Nieman heeft kennis over bouwfysica, akoestiek, bouwtechniek, duurzaamheid, energiebeleid, bouwregelgeving en brandveiligheid.

 

Dit doen wij voor projecten in de nieuwbouw, bestaande bouw en transformaties voor alle gebouwtypes. Wij kijken verder dan de regelgeving. Is een gebouw brandveilig als het aan alle eisen voldoet? Kan een gebouw dat niet aan alle eisen voldoet ook brandveilig zijn? Interessante vragen waarmee de brandveiligheidsadviseurs van Nieman dagelijks te maken krijgen. Vooral wanneer het project buiten de kaders van bouwregelgeving valt, is het noodzakelijk maatwerk te leveren in een brandbeveiligingsconcept.

Een brandbeveiligingsconcept bevat alle onderwerpen die voor een brandveilig gebouw belangrijk zijn en behandelt deze onderwerpen integraal. De onderwerpen zijn: beheersbaarheid van brand, beheersbaarheid van rook, veilig vluchten, veilige repressie en constructieve brandveiligheid.


Contactpersoon

Yvonne van Koert-Wertwijn
Adviseur Brandveiligheid
T: 06-25678629
E: y.vankoert@nieman.nl

Andere leden